Livet i Balans

Livet i Balans

 

livet_i_balans

Vi människor är kloka varelser… ändå glömmer vi ofta bort att ta hand om den viktigaste resursen vi har, nämligen vår egen kropp och knopp.

Livet i balans handlar egentligen om att ge kroppen rätt förutsättningar för att klara av vardagens krav både på jobbet och hemma. Balans mellan kost, träning och vila är en förutsättning för välmående och god prestationsförmåga. För mig personligen är rörelse startskottet, jag har alltid varit aktiv och är numera en medel- och långdistanslöpare på min fritid, men för någon annan kanske det är kosten eller avslappningen som är början.

Oavsett vilket så är grundförutsättningen för en god hälsa att hålla balans mellan motion, kost och avslappning, det ger dig möjlighet att skaffa marginaler och på sikt mer energi och ett bättre mående!!.

Kost

kost Frukost varje dag och en balanserad kost på regelbundna tider är viktiga friskfaktorer. Följ tallriksmodellen och se till att få i dig kost från hela kostcirkeln. Energibalans är grunden där energiintag och energiförbrukning står i balans till varandra

Motion

motion

Skaffa energi och glädje genom träning. Motion sänker stressnivån i kroppen samtidigt som den både ger dig bättre kondition, styrka och välmående.

Visste du att med 30 minuters fysisk aktivitet per dag kan uppnå stora hälsovinster?… Vill du dessutom skaffa dig ytterligare fördelar i form av bättre kondition och fysisk styrka kan det vara läge att sätta målen lite högre, 2-3 motionstillfällen per vecka…

För att du ska utvecklas och förbättras krävs att du vågar tänja på gränserna och utsätta kroppen för mer belastning än vad den är van vid. Med vila därefter så ökar du din prestationsförmåga.

Avslappning & Mental träning

avslappning

Att ge kroppen 7-8 h sömn per dygn kan påverka vår hälsa positivt både i det korta och långa perspektivet.

Skalmans mat & sovklocka är genial men svår att hitta i butikerna. Vill du skaffa dig verktyg för att må och fungera bättre? Att ge tid till vila och mental träning kan få dig att nå oanade höjder, du både laddar batterierna och får tid till reflektion.

Wellivate

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: